Witajcie moi drodzy. Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na błyskawiczną i niezwykle smaczną sałatkę. Warunkiem jest jedynie to, by lubić zielony groszek, bo to on będzie w naszym daniu grał główną rolę. Tak się składa, że ja zielony groszek uwielbiam i bardzo często wykorzystuję go do sałatek – dzisiaj chyba najszybsza i najłatwiejsza opcja 🙂
Składniki:
1 puszka groszku odsączonego z zalewy (około 240g)
4 jajka ugotowane na twardo
pęczek szczypioru (cienki lub gruby – jak wolicie)
3/4 łyżki majonezu
3/4 łyżki jogurtu naturalnego, najlepiej gęstego typu grecki
sól i pieprz
Wykonanie:
Jajka kroimy w kosteczkę, a szczypiorek drobno siekamy. Do miski wrzucamy groszek, jajka, szczypiorek, dodajemy jogurt i majonez, odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Próbujemy i ponownie doprawiamy do smaku.
Gotową sałatkę możemy udekorować ósemką pozostawionego jajka, lub posypać odrobiną świeżego szczypiorku.
Smacznego!!!