Sałatka z zielonym groszkiem i jajkami

Witajcie moi drodzy. Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na błyskawiczną i niezwykle smaczną sałatkę. Warunkiem jest jedynie to, by lubić zielony groszek, bo to on będzie w naszym daniu grał główną rolę. Tak się składa, że ja zielony groszek uwielbiam i bardzo często wykorzystuję go do sałatek – dzisiaj chyba najszybsza i najłatwiejsza opcja 🙂

Składniki:

1 puszka groszku odsączonego z zalewy (około 240g)

4 jajka ugotowane na twardo

pęczek szczypioru (cienki lub gruby – jak wolicie)

3/4 łyżki majonezu

3/4 łyżki jogurtu naturalnego, najlepiej gęstego typu grecki

sól i pieprz

Wykonanie:

Jajka kroimy w kosteczkę, a szczypiorek drobno siekamy. Do miski wrzucamy groszek, jajka, szczypiorek, dodajemy jogurt i majonez, odrobinę soli i pieprzu. Mieszamy. Próbujemy i ponownie doprawiamy do smaku.

Gotową sałatkę możemy udekorować ósemką pozostawionego jajka, lub posypać odrobiną świeżego szczypiorku.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz