Zupa-krem z cukinii
Lekkie Zupy

Zupa-krem z cukinii

Przepyszna zupa!!! Moja córa za nią przepada 🙂 Zupa często gości na moim stole i przygotowuje się ją na prawdę prosto.

Składniki:

1 cukinia

4 marchewki

2 cebule

2 łyżki masła

1 litr bulionu

2 łyżki oliwy

1/2 łyżeczki ziół prowansalskich

sól, pieprz

Wykonanie:

Cukinie myjemy, obieramy i kroimy w kostkę. Marchewki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki a cebule obieramy i szatkujemy.

Cebule podsmażamy w garnku na maśle. Dodajemy cukinię i marchewki, zalewamy bulionem. Wszystko gotujemy do miękkości około 20 minut. Następnie doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, oliwą z oliwek i miksujemy wszystko na gładką masę.

Podajemy z kromką pełnoziarnistego pieczywa.

Znajdź więcej:  Zupa orzechowa

Dodaj komentarz