Kruche z makiem
Desery

Kruche z makiem

Hejka moi drodzy! Zapraszam na przepyszne, kruchutkie, makowe ciasteczka. Powstały w wyniku małej modyfikacji przepisu, który już znacie. Jakiś czas temu pokazywałam Wam jak przygotować ciasteczka miętowe. Dzisiaj nie dodałam mięty, za to gotowe ciasteczka, już na blaszce, ale jeszcze przed upieczeniem, przesmarowałam białkiem jajka i posypałam makiem 🙂

TUTAJ przepis na ciasteczka miętowe. A tak wyglądały ozdobione czekoladową polewą:

Tymczasem zachęcam Was do wypróbowania wersji z makiem – jest równie dobra. I jedna uwaga – należy uzbroić się w odrobinę cierpliwości i lepić mniejsze ciasteczka (max. wielkości orzecha włoskiego) oraz układać je w sporych odległościach od siebie na blaszce – podczas pieczenia rozpływają się na cieniutkie placuszki. dzięki temu są tak obłędnie chrupiące 🙂

Znajdź więcej:  Wafle z masą kakaową

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *