Desery

Kruche ciasteczka z makiem

Hejka moi drodzy! Zapraszam na przepyszne, kruchutkie, makowe . Powstały w wyniku małej modyfikacji przepisu, który już znacie. Jakiś czas temu pokazywałam Wam jak przygotować miętowe. Dzisiaj nie dodałam mięty, za to gotowe , już na blaszce, ale jeszcze przed upieczeniem, przesmarowałam białkiem jajka i posypałam makiem 🙂

TUTAJ przepis na ciasteczka miętowe. A tak wyglądały ozdobione czekoladową polewą:

ciasteczkamietoweblogTymczasem zachęcam Was do wypróbowania wersji z makiem – jest równie dobra. I jedna uwaga – należy uzbroić się w odrobinę cierpliwości i lepić mniejsze ciasteczka (max. wielkości orzecha włoskiego) oraz układać je w sporych odległościach od siebie na blaszce – podczas pieczenia rozpływają się na cieniutkie placuszki. dzięki temu są tak obłędnie chrupiące 🙂

Tak mnie znaleźli:

  • ciasteczka andrzejkowe