Doskonały pomysł na obiad – polecam 🙂
Składniki:
biała kiełbasa (8 sztuk)
2-3 cebule pokrojone w grube pół-plasterki
1/2 szklanki piwa
Marynata: 3 łyżki musztardy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka ziół prowansalskich, 3-4 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Wykonanie:
Żaroodporne naczynie przecieramy oliwą z oliwek. Układamy cebulę, tak aby przykryła całe dno. Kiełbasy nakłuwamy wykałaczką i dobrze nacieramy marynatą. Zostawiamy na pół godziny. Dzięki dziurkom, z kiełbasy łatwiej wytopi się tłuszcz.
Układamy kiełbasę na cebuli i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10 minut. Następnie wszystko podlewamy piwem i pieczemy jeszcze 30 minut.
Smacznego!!!