Kiwi – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
Przygotowanie warzyw i owoców

Kiwi – jak jeść, jak obrać, jak smakuje

Dzisiaj troszkę o owocu kiwi. Jest on łatwo dostępny w sklepach i zawiera mnóstwo cennych witamin, kwas foliowy, potas. Ma też papainę – substancję, którą posiada również papaya. Usprawnia pracę jelit. 1 owoc pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C. Wzmacnia odporność, hamuje apetyt na słodycze.

Pod ciemną, cienką skórką pokrytą włoskami, ukrywa się zielony, orzeźwiający, smaczny miąższ.

Kiwi można jeść jako osobną, zdrową przekąskę lub dodawać do sałatek, soków, marmolad.
100g – 56 kcal
1 owoc kiwi – 42 kcal

Znajdź więcej:  Gruszka Nashi – jak jeść, jak obrać, jak smakuje

Dodaj komentarz