Syrop z cebuli – najlepszy na jesienne infekcje
Leki z Kuchni

Syrop z cebuli – najlepszy na jesienne infekcje

Witajcie moi drodzy. Dzisiaj przychodzę do Was z najlepszym sposobem na jesienne przeziębienia. Syrop z cebuli – mega zdrowy, wspaniale wzmacniający naszą odporność i poprawiający krążenie. Ja piję go już od 2 tygodni – profilaktycznie. Na razie żadna infekcja mnie nie dopadła. Polecam, bo z doświadczenia lat przeszłych wiem, że to rewelacyjny specyfik, który można bardzo łatwo przygotować w domu.

A oto kolejne etapy przygotowania syropu:

Potrzebujemy 2 – 3 cebule, cukier – w sporych ilościach i słoik

2) Cebule siekamy, kroimy na plasterki, piórka – tak jak chcemy.

3) Na dno słoika wsypujemy trochę cukru, a następnie warstwami układamy cebule, przesypując ją cukrem i co jakiś czas potrząsając słoikiem.

4) Pełen słoik z cebulą i cukrem ustawiamy w ciepłym miejscu, np na kaloryferze i zostawiamy na 24 godziny.

5) Tak wygląda słoiczek następnego dnia – jak widać, cebula puściła bardzo dużo soku.

6) Sok z cebuli, który razem z cukrem stworzył słodki syrop, ostrożnie przelewamy do kubka, dzbanka lub drugiego słoiczka.

7) Gotowe! Syrop z cebuli ma specyficzny smak, ale na prawdę da się go pić. Co więcej, powiem, że mi on nawet smakuje. Kubek trzymam w lodówce i codziennie piję 1 łyżkę syropu – gdy widzę, że syrop zaczyna się kończyć, nastawiam w słoiku kolejną jego porcję.

Znajdź więcej:  Syrop z cebuli

Dodaj komentarz