Owoc granatu – jak jeść, jak obrać.
Przygotowanie warzyw i owoców

Owoc granatu – jak jeść, jak obrać.

Owoc granatu uważany jest za symbol zdrowia, płodności i miłości. Jest jednym z najbardziej znanych afrodyzjaków na świecie. Poza tym, zawiera wyjątkowe właściwości odżywcze i antyoksydacyjne. Opóźnia procesy starzenia, zwiększa odporność organizmu. Obniża ryzyko zachorowania na raka.

Wybierając owoc granatu w sklepie, należy zwrócić uwagę na skórkę – powinna ona mieć kolor zbliżony do czerwonego, nie mieć ciemnych plam ani żadnych widocznych uszkodzeń.

Jak dostać się do jadalnych pesteczek o pysznym, lekko kwaskowatym smaku, które znajdują się wewnątrz granatu? Zapraszam do oglądania 🙂

100 gram granatu to 66 kal.

1 granat – 300 gram – ok. 200 kal.

Znajdź więcej:  Jak szybko obrać ziemniaki?

Dodaj komentarz