Prosta w wykonaniu, szybka, bardzo smaczna i lekka przekąska na zimno. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka
Potrzebujemy:
3 jajka ugotowane na twardo – 270 kcal
1 puszka tuńczyka w zalewie własnej – 124 kcal
1 cebula – 20 kcal
1 ogórek kiszony – 6 kcal
2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 kcal
1 łyżka musztardy – 18 kcal
sól, pieprz
Razem: 468 kcal
Wykonanie: Jajka kroimy wzdłuż na pół, żółtka wyjmujemy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka, posiekany ogórek i cebulę, jogurt i musztardę. Wszystko dobrze mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.
Pastą jajeczno-tuńczykową napełniamy białka.
Zwróćcie uwagę, że zużyliśmy połowę pasty, a więc kaloryczność można podzielić przez dwa!
234 kcal
Pozostałą pastę można zużyć np do kanapek.