Jajka faszerowane tuńczykiem
Przystawki

Jajka faszerowane tuńczykiem

Prosta w wykonaniu, szybka, bardzo smaczna i lekka przekąska na zimno. Jajka faszerowane pastą z tuńczyka

Potrzebujemy:

3 jajka ugotowane na twardo – 270 kcal

1 puszka tuńczyka w zalewie własnej – 124 kcal

1 cebula – 20 kcal

1 ogórek kiszony – 6 kcal

2 łyżki jogurtu naturalnego – 30 kcal

1 łyżka musztardy – 18 kcal

sól, pieprz
Razem: 468 kcal

Wykonanie: Jajka kroimy wzdłuż na pół, żółtka wyjmujemy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Dodajemy tuńczyka, posiekany ogórek i cebulę, jogurt i musztardę. Wszystko dobrze mieszamy. Solimy i pieprzymy do smaku.

Pastą jajeczno-tuńczykową napełniamy białka.

Zwróćcie uwagę, że zużyliśmy połowę pasty, a więc kaloryczność można podzielić przez dwa!
234 kcal

Pozostałą pastę można zużyć np do kanapek.

Znajdź więcej:  Ciasto francuskie Henglein

Dodaj komentarz