Cześć moi drodzy!!! Ponieważ skończyła się już piękna, złota jesień, a nadeszły chłody i deszcze, jak co roku postanowiłam wzmocnić organizm, aby ustrzec się przed jesiennymi infekcjami i przeziębieniami. Przygotowuję więc syrop z cebuli. Bomba witaminowa, nie tylko ma działanie antybakteryjne i antywirusowe, ale też wzmacnia odporność, dodaje energii i siły. Wiem, że dla niektórych z Was smak syropu z cebuli może być ciężki do przełknięcia… ja należę do tych dziwnych osób, które lubią smak syropu, więc tym chętniej robię go każdego roku na jesień.
Jego przygotowanie jest bardzo proste, choć przy krojeniu cebuli przyjdzie Wam wylać sporo łez. Dokładny przepis, jak zrobić syrop znajdziecie TUTAJ. Ja tylko dodam, że po odcedzeniu cebuli i zlaniu czystego syropu do słoiczka czy dzbanuszka, można dodać do niego miód albo sok z cytryny – to jeszcze bardziej podnosi wyjątkowo zbawienne działanie eliksiru na nasz organizm. Na prawdę, mocno wierzę w to jak wielki wpływ ma syrop z cebuli na naszą odporność – przetestujcie sami! Teraz jest najlepsza pora!