Kaszankę z patelni pamiętam z dzieciństwa – jedno z ulubionych dań mojego taty 🙂 Sama też lubię od czasu do czasu ją zjeść. Tylko zawsze jem na końcu, bo ja osobiście najbardziej gustuję w mocno wysmażonej. Zazwyczaj jest więc tak, że wszyscy przy stole jedzą swoje porcje, a moją kaszanka jeszcze się przypieka na patelni 🙂
W dzisiejszym filmiku pokażę wam jak przygotowywałam kaszankę mężowi.
Składniki:
40dag kaszanki
1 cebula
ew. sól i pieprz
Wykonanie:
Na patelni podgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy na nim posiekaną drobno cebulę. Następnie wrzucamy pokrojoną w plastry kaszankę. Chwilę ją podgrzewamy i „dzióbiemy” ją na mniejsze kawałki. Lekko podsmażamy.
Taką kaszankę najczęściej podajemy z kromką pełnoziarnistego chleba i pokrojonym kiszonym ogórkiem.
Smacznego!!!