Leki z kuchni

Syrop z cebuli – najlepszy na jesienne infekcje

Witajcie moi drodzy. Dzisiaj przychodzę do Was z najlepszym sposobem na jesienne przeziębienia. Syrop z cebuli – mega zdrowy, wspaniale wzmacniający naszą odporność i poprawiający krążenie. Ja piję go już od 2 tygodni – profilaktycznie. Na razie żadna infekcja mnie nie dopadła. Polecam, bo z doświadczenia lat przeszłych wiem, że to rewelacyjny specyfik, który można bardzo łatwo przygotować w domu.

A oto kolejne etapy przygotowania syropu:

  1. Potrzebujemy 2 – 3 cebule, cukier – w sporych ilościach i słoik

fot1

2) Cebule siekamy, kroimy na plasterki, piórka – tak jak chcemy.

fot2

3) Na dno słoika wsypujemy trochę cukru, a następnie warstwami układamy cebule, przesypując ją cukrem i co jakiś czas potrząsając słoikiem.

fot3

4) Pełen słoik z cebulą i cukrem ustawiamy w ciepłym miejscu, np na kaloryferze i zostawiamy na 24 godziny.

fot4

5) Tak wygląda słoiczek następnego dnia – jak widać, puściła bardzo dużo soku.

fot5

6) Sok z cebuli, który razem z cukrem stworzył słodki syrop, ostrożnie przelewamy do kubka, dzbanka lub drugiego słoiczka.

fot6

7) Gotowe! Syrop z cebuli ma specyficzny smak, ale na prawdę da się go pić. Co więcej, powiem, że mi on nawet smakuje. Kubek trzymam w lodówce i codziennie piję 1 łyżkę syropu – gdy widzę, że syrop zaczyna się kończyć, nastawiam w słoiku kolejną jego porcję.

fot7

Tak mnie znaleźli:

  • anka w kuchni
  • sok z cebul