Zupa gulaszowa
Lekkie Zupy

Zupa gulaszowa

Witajcie moi drodzy. Zapraszam Was dzisiaj na zupę gulaszową – jedną z moich ulubionych zup. Sycąca, treściwa, rozgrzewająca i pyszna.

Składniki:

1,5kg wołowiny

5 cebul

5 papryk

koncentrat pomidorowy

pomidory w puszce

kilka ząbków czosnku

3 marchewki

5-7 ziemniaków

papryka słodka i ostra

sól, pieprz

Wykonanie:

Mięso oczyszczam z żyłek i błonek i kroję w kostkę. W garnku rozgrzewam 2-3 łyżki oleju i podsmażam pokrojone w piórka cebule. Gdy już się ładnie zeszklą, dodaję mięso i również podsmażam. Wołowina powinna stracić swój surowy kolor. Wszystko zalewam zimną wodą. Gdy woda się zagotuje, zbieram szumy i czekam aż mięso zmięknie.

Następnie dodaję marchewkę pokrojoną w półplasterki, paprykę pokrojoną w kosteczkę, obrane ziemniaki również pokrojone w kostkę. Dalej gotuję, aż warzywa będą miękkie.

Dodaję czosnek przeciśnięty przez praskę, 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego i puszkę pomidorów. Doprawiam przyprawami do smaku.

Gęsta, pyszna, sycąca zupa gulaszowa gotowa. Smacznego!!!

Znajdź wiÄ™cej:  Barszcz czerwony z uszkami

Dodaj komentarz