Szparagi w sosie beszamelowym
Dania Obiadowe

Szparagi w sosie beszamelowym

Jeżeli lubicie szparagi, koniecznie spróbujcie ich w takiej formie – zapieczonych pod kołderką z sosu beszamelowego!

Składniki:

sos beszamelowy

pęczek szparagów

tarty żółty ser, np. gouda

oliwa z oliwek

Wykonanie:

Szparagi myjemy, obieramy, odłamujemy zdrewniałą końcówkę. Układamy w wysmarowanym oliwą naczyniu żaroodpornym. Obracamy szparagami tak, aby każdy był natłuszczony. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 10 – 15 minut. W między czasie przygotowujemy beszamel. Sosem zalewamy szparagi w naczyniu i pieczemy kolejne 10 minut. Posypujemy tartym żółtym serem i pieczemy 3-4 minuty, tak, aby ser się rozpuścił.

Podajemy na gorÄ…co.

Smacznego!!!

Znajdź wiÄ™cej:  Jak zrobić kaszankÄ™ na patelni? kaszanka z cebulÄ… i jabÅ‚kiem - Przepisy

Dodaj komentarz