Sałatka z kapusty pekińskiej

Nazwałam to danie sałatką, ale tak na prawdę, może ono być samodzielnym daniem obiadowym. Co więcej, jest zaskakująco smaczne, tanie i proste w przygotowaniu.

Składniki:

1/2 kapusty pekińskiej

1 cebula

2 ząbki czosnku

100ml wody (1/2 kubka)

3 parówki lubi 1 pętko kiełbasy

garść ziół (bazylia, tymianek), sól, pieprz

Wykonanie:

Na oliwie podsmażam posiekaną cebulę i czosnek, tak aby ładnie się zeszkliły. następnie dodaję pokrojone w plasterki parówki i ponownie podsmażam. Na koniec dodaję posiekaną kapustę pekińską, zioła i podlewam wodą – wszystko duszę, aż kapusta będzie mięciutka, a płyn wyparuje.

Doprawiam solą i pieprzem.

Smacznego!!!

Dodaj komentarz