Baner Biedronka

Doskonały pomysł na obiad. Wykonanie proste, a efekt na prawdę bardzo smaczny.

Składniki:

4 podwójne filety

500g pieczarek

1 cebula

1 łyżka musztardy

1 szklanka bulionu

1 szklanka jogurtu

1 łyżeczka curry, sól, pieprz, oliwa

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty – soląc i pieprząc z obydwóch stron. Cebulę szatkujemy, podsmażamy i dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Wszystko dusimy, a następnie pozostawiamy do przestygnięcia.

Płaty mięsa cienko smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy porcję farszu, rolujemy i spinamy wykałaczką.

Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy roladki do zrumienienia. Następnie wlewamy bulion i dusimy około 10 minut.

Wyjmujemy roladki, do bulionu wlewamy jogurt, przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotujemy około 5 minut, aż sos zredukuje połowę swej objętości. Wkładamy do niego z powrotem roladki, podgrzewamy.

Smacznego!!!

Napisz komentarz

Polecane