Doskonały pomysł na obiad. Wykonanie proste, a efekt na prawdę bardzo smaczny.
Składniki:
4 podwójne filety
500g pieczarek
1 cebula
1 łyżka musztardy
1 szklanka bulionu
1 szklanka jogurtu
1 łyżeczka curry, sól, pieprz, oliwa
Wykonanie:
Mięso myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty – soląc i pieprząc z obydwóch stron. Cebulę szatkujemy, podsmażamy i dodajemy drobno pokrojone pieczarki. Wszystko dusimy, a następnie pozostawiamy do przestygnięcia.
Płaty mięsa cienko smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy porcję farszu, rolujemy i spinamy wykałaczką.
Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy roladki do zrumienienia. Następnie wlewamy bulion i dusimy około 10 minut.
Wyjmujemy roladki, do bulionu wlewamy jogurt, przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotujemy około 5 minut, aż sos zredukuje połowę swej objętości. Wkładamy do niego z powrotem roladki, podgrzewamy.
Smacznego!!!