Racuchy z jabłkiem i rabarbarem
Desery

Racuchy z jabłkiem i rabarbarem

Połączenie jabłek i rabarbaru jest ponadczasowe 🙂

Składniki:

1,5 szkl mąki pszennej

2 jabłka (obrane i pokrojone w plasterki)

2 łodygi rabarbaru (obrane i również pokrojone w plasterki)

400g kefiru (jogurtu lub zsiadłego mleka)

1 łyżeczka sody

2 jajka

sól

Wykonanie:

Do miski wsypujemy mąkę i dodajemy sodę oczyszczoną. Następnie dodajemy jajka i jogurt. Mieszamy aż do uzyskania jednolitej masy. Wrzucamy jabłka i rabarbar i ponownie mieszamy. Solimy.

Na patelni rozgrzewamy olej i łyżką kładziemy niewielkie placuszki. Smażymy je z obu stron na złoto.

Jogurtowo-rabarbarowo-jabłkowe racuchy podajemy posypane cukrem pudrem.

Smacznego!!!

Znajdź więcej:  Pączki

Dodaj komentarz