Sernik, który przygotowuje się błyskawicznie. Może nie jest on wymyślny i mega wypasiony, ale bardzo smaczny i łatwy w zrobieniu. Dlatego jeżeli nie macie zbyt wiele czasu, a macie chęć na coś słodkiego – polecam 🙂
Składniki:
1 kg mielonego sera ( z wiaderka)
1/4 kostki margaryny
1 kubek cukru
2 łyżki mąki
2 łyżki rodzynek
4 jajka
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 cukier wanilinowy
Wykonanie:
Do miski przekładam mielony ser. Mieszam na małych obrotach dodając po 1 jajku. Potem stopniowo dodaję cukier oraz cukier wanilinowy. W następnej kolejności dodaję mąkę, proszek do pieczenia. Na koniec rozpuszczona margaryna.
Rodzynki wsypuję do ciasta i mieszam już za pomocą łyżki.
Ciasto przelewam do tortownicy wysmarowanej masełkiem i obsypanej bułeczką tartą. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę około 1 godziny.
Smacznego!!!