Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
Dania Obiadowe

Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym

Coś pysznego na obiad.

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa

grzyby shiitake

1 cebula

2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę

ok 100 ml jogurtu naturalnego

zioła, sól, pieprz i oliwa

Wykonanie:

Polędwiczkę solimy i pieprzymy z obu stron, kroimy na plasterki. Następnie delikatnie dłonią rozbijamy każdy kawałek mięsa. Obsmażamy z obu stron na łyżce oliwy i zdejmujemy z patelni.

Na patelnię wrzucamy cebulę, czosnek i grzyby – podsmażamy. Dodajemy jogurt, zioła, pieprz i sól – mieszamy. Do sosu wrzucamy mięso i kilka minut wszystko razem dusimy.

Smacznego!!!

Znajdź więcej:  Leczo – przepis – jak zrobić ?

Dodaj komentarz