Dzisiaj przedstawiam przepis na ciasto, które zawsze wychodzi. Najlepsze jest z sezonowymi owocami, ale jeśli takich akurat nie macie, można też użyć np. brzoskwinie z puszki. Do ciasta można też domieszać posiekaną drobno czekoladę (albo 2 łyżki posypki czekoladowej) i wyjdzie nam piegusek  Polecam!!
Składniki:
1,5 szklanki mÄ…ki
5 jajek
1/2 szklanki oleju
1 torebka cukru wanilionowego
1 szklanka cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
owoce (maliny, borówki, jagody, śliwki, jabłka, morele itd)
Wykonanie:
Do miski wlewamy jajka i dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Wyrabiamy na wysokich obrotach 10 minut, aż masa zbieleje. Potem dodajemy mąkę , proszek do pieczenia i olej i chwilę mieszamy na małych już obrotach.
Przelewamy do prostokątnej foremki wysmarowanej masłem i posypanej bułeczką tartą lub mąką. Na wierzchu układamy owoce.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni i pieczemy około 1 godziny.
Smacznego!!!