Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam eksperymenty z pastami kanapkowymi. PróbujÄ™ czÄ™sto różnych poÅ‚Ä…czeÅ„ – takie pasty cudownie zastÄ™pujÄ… popularne smarowidÅ‚a typu masÅ‚o, albo tÅ‚uste serki. Dzisiaj klasyka – pyszna pasta jajeczna z dodatkiem szczypiorku. Pasuje chyba do wszystkiego. JeÅ›li lubicie i możecie jeść jajka – polecam 🙂
Składniki:
2 jajka
1 łyżka musztardy
1 ogórek konserwowy
2 łyżki kefiru
szczypiorek, sól, pieprz
Wykonanie:
Jajka gotujemy na twardo i dokÅ‚adnie rozgniatamy widelcem. Ogórek i szczypiorek drobniutko kroimy. Dodajemy do jajek razem z musztardÄ… i kefirem. Kefir możemy oczywiÅ›cie zastÄ…pić majonezem, ale wersja z kefirem bÄ™dzie bardziej light 🙂 Doprawiamy solÄ… i pieprzem do smaku, posypujemy szczypiorkiem. PorzÄ…dnie wszystko mieszamy.