Bardzo lubię taką kapustkę. Nie dość, że smakuje wyśmienicie, to dodatkowo jest zdrowa i bardzo nisko kaloryczna.
Składniki:
2 nieduże kapusty
3 cebule dymki z grubym szczypiorem
2 pęczki koperku
1 pałka z kurczaka
sól, pieprz
Wykonanie:
Kapusty obieramy z wierzchnich liści, myjemy i następnie należy z nich wykroić głąby. Potem kapusty szatkujemy. Cebule i szczypior kroimy. Z koperku odrywamy piórka i drobno siekamy.
Do chłodnej wody w garnku wrzucamy nóżkę kurczaka i czekamy, aż woda się zagotuje. Następnie dodajemy kapustę, cebulę ze szczypiorkiem i koperek. Gotujemy wszystko do miękkości i do zredukowania się płynu.
Młodą kapustkę, już na talerzu, możemy dodatkowo posypać świeżym koperkiem.
Smacznego!!!