Posts by category
- Category: Bez kategorii
- Jakie właściwości ma melisa?
- Jak schudnąć po świętach?
- Szpinak – czy warto go jeść?
- Jak prawidłowo nakryć do stołu?
- Świąteczne prezenty dla osób lubiących gotować
- Express do kawy od Lidl Polska
- Ogórki w zalewie pomidorowej
- Jak smażyć ryby?
- Kiszone ogórki na zimę
- Co jeść, aby mieć dobrą pamięć?
- Ogórki w zalewie pomidorowej
- Naleśniki – jak zrobić?
- Targi Śniadaniowe w Krakowie
- Bonduelle
- Szybkie i łatwe danie z serii „dla studenta”
- Kopytka – jak zrobić?
- Chleb cebulowy z maszyny
- Buraczki z chrzanem
- Co oznaczają symbole na skorupce jajka?
- Woda z octem jabłkowym na odchudzanie
- „Przysmaki Ojca Mateusza. Domowa kuchnia Natalii” – recenzja
- Poznańskie Targi Piwne 2015
- „Wiem, co jem” – recenzja książki
- Dynia marynowana
- Category: Dietetyczne
- Category: Lekkie śniadania
- Twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką
- Kotlety jajeczne
- Jajka w koszulkach
- Pożywne i zdrowe śniadanie
- Jajka po wiedeńsku
- Sadzone jajko w paprykowej otoczce
- Na śniadanie najlepsze są tosty!
- Uśmiechnięte jajka
- Gzik lekko zmodyfikowany
- Jajka po benedyktyńsku
- Kolorowe kanapki do szkoły
- Omlet z koktajlowymi pomidorkami
- Jajecznica – jak zrobić ?
- Masło czosnkowe na dwa sposoby
- Jajecznica z kurkami
- Zdrowy i pyszny początek dnia
- Zakochane jajko sadzone
- Jak ugotować jajko w mikrofali?
- Jajecznica z cukinią i pomidorami
- Category: Lekkie Zupy
- Zupa-krem z cukinii
- Chłodnik ze szpinakiem
- Krupnik
- Zupa ogórkowa z ziemniakami
- Zupa orzechowa
- Jak zrobić gęstą i sycącą grochówkę?
- Kapuśniak – parzybroda
- Zupa krem z kalafiora
- Zupa gulaszowa
- Zupa-krem z groszku zielonego
- Barszcz czerwony z uszkami
- Domowy żurek na zakwasie
- Chłodniki najlepsze na upały!
- Zupa cebulowa
- Domowy zakwas
- Najlepszy chłodnik
- Domowy rosół z makaronem
- Chłodnik ze szpinakiem
- Zupa pomidorowa
- Aksamitna zupa cukiniowa
- Zupa jarzynowa
- Zupa grzybowa z suszonych grzybów
- Błyskawiczna zupa pomidorowa
- Zupa z boczniaków
- Category: Odchudzamy Potrawy
- Category: Sałatki - przepisy
- Sałatka śledziowa z buraczkami Magdy Gessler
- Sałatka z pora
- Colesław
- Sałatka z kurczakiem
- Zielona sałatka
- Sałatka z granatem i serem ricotta
- Zasmażane buraczki
- Sałatka z groszkiem i jajkiem
- Gotowana kiszona kapusta
- Wiosenna sałatka
- Surówka z kiszonej kapusty
- Buraczki z chrzanem (ćwikła)
- Sałatka z tuńczyka
- Marchewka karmelizowana w miodzie z płatkami migdałów
- Sałatka z zielonym groszkiem i jajkami
- Domowa sałatka jarzynowa
- Kapusta z grzybami
- Sałatka z fasolki szparagowej i boczniaków
- Marchewka z groszkiem
- Sałatka z awokado
- Sałatka caprese
- Sałatka ze szpinakiem
- Kapusta z grochem
- Prosta sałatka z pomidorów
- Category: Lekkie śniadania
- Category: Dodatki
- Category: Kasze i zboża
- Category: Kluski i makarony
- Category: Napoje
- Napój owsiany – dlaczego warto używać go w kuchni?
- Kawa ziarnista – wszystko, co warto wiedzieć o jej właściwościach
- Nalewka z wiśni domowej roboty
- Nalewka z malin na wódce
- Domowy sok z sokownika
- Kompot z jabłek
- Koktajl arbuzowo – bananowy
- Czekolada na gorąco
- Kawa zbożowa na śniadanie
- Jak spienić mleko do kawy?
- Herbata imbirowa – na zaziębienie (rozgrzewająca)
- Herbata z cytryną – zdrowa, czy nie?
- Herbaty Lord Nelson
- Kawa bananowa
- Ice smoothie
- Domowe cappuccino
- Tablicowy kubek z Lidl’a
- Zielona herbata – na dietę i odchudzanie.
- Zielona kawa – dieta i odchudzanie
- Kompot z truskawek
- Domowe latte macchiato
- Kawa zbożowa na śniadanie
- Koktajl mango z lodami
- Odchudzająca woda z cytryną i miodem
- Koktajl truskawkowy z lodami
- Wigilijny kompot z suszu
- Poranna kawa z ekspresu – witamy nowy dzień
- Category: Pasty kanapkowe
- Category: Pieczywo
- Category: Przetwory
- Przetwory z dyni na zimę
- Marynowany czosnek w ziołach
- Papryka marynowana w zalewie miodowej
- Dżem z pigwy
- Konfitura z czerwonej cebuli
- Czosnek marynowany w winie
- Dżem jagodowy
- Ogórki w zalewie musztardowej
- Kiszone pomidory
- Pieczarki marynowane
- Ogórki w zalewie curry
- Dżem morelowy
- Ogórki kiszone czy małosolne?
- Śledzie w occie
- Podgrzybki marynowane
- Cukinia marynowana w curry
- Category: Przystawki
- Jajka faszerowane tuńczykiem
- Śledzie w śmietanie
- Pieczone kasztany
- Jajka na twardo
- Tatar – jak zrobić ?
- Tarty chrzan – jak zrobić w domu?
- Grzanki do zupy – jak szybko zrobić ?
- Jak zrobić domowy smalec
- Jajka przepiórcze – ile gotować na twardo i na miękko.
- Paluszki krabowe Surimi – smażone
- Cukinia w cieście
- Tatar – jak zrobić ?
- Różyczki z salami
- Dietetyczne chipsy z buraków
- Lekki sos musztardowy
- Panierowany camembert
- Lekki sos chrzanowy
- Przepisy na zabawę Andrzejkową
- Krążki cebulowe
- Jak zrobić chipsy z ziemniaków?
- Category: Sosy
- Przepis na sos pomidorowy do pizzy
- Sos winegret
- Ajvar
- Bazyliowe pesto
- Sos beszamelowy
- Prezenty od Folwarku
- Sos serowo-śmietanowy
- Sos do pizzy
- Domowy majonez
- Firma Folwark – sosy i majonezy
- Sos tahini
- Lekki sos pomidorowy
- Sos holenderski
- Gęsty sos grzybowy – czyli grzyby na gęsto
- Grzyby na gęsto (podgrzybki, prawdziwki)
- Domowy keczup
- Żółta pasta curry
- Category: Recenzje i porady
- Category: Biblioteczka Kulinarna - Recenzje
- Category: Kulinarne Memy
- Category: Kulinarny Hit Dnia
- Category: Porady Anki
- Category: Porady Kulinarne
- Jak przygotować zakwas na żurek z mąki żytniej?
- Akcesoria kuchenne w Lidlu
- Folia aluminiowa – właściwości
- Jak szybko obrać ziemniaki?
- Masło klarowane
- Klarowanie wywaru
- Kolorowe pisanki – barwienie
- Jak zrobić zasmażkę?
- Jakich rzeczy nie należy wkładać do mikrofalówki?
- Gotowane ziemniaki inaczej
- Jak zwalczać mole spożywcze?
- Jak suszyć grzyby?
- Sposoby na muszki owocówki
- Czy czerwone mięso jest zdrowe?
- Gdy przesolisz sos … – sposoby ratunku
- Zalety i wady picia mleka
- Jakich rzeczy nie należy wkładać do mikrofalówki?
- Jarmuż – liście pełne zdrowia
- Category: Proste i Tanie Dania
- Category: Wyposażenie kuchni
- Category: Recenzje Restauracji i Lokali
- Category: Słodkie
- Category: Carving
- Category: Ciasta
- Tort okolicznościowy: lepiej zamówić, czy wykonać samemu?
- Sernik na zimno z serków homogenizowanych
- Odwrócone ciasto ananasowe
- Prosty sernik
- Ciasto z orzechami
- Mazurek pomarańczowy
- Ciasto z mikrofalówki
- Ciasto z rabarbarem i kremem budyniowym
- Gofry – jak zrobić ciasto na gofry
- Makowiec – wigilijna gwiazda
- Babka piaskowa
- Baranek z ciasta
- Keks
- Jak zrobić ciasto piwne?
- Czekoladowa tarta z kremem budyniowym i karmelizowanymi gruszkami
- Kruche ciasteczka
- Kruche ciasteczka
- Keks na maślance
- Ciasto marchewkowe
- Ciasto z gruszkami i migdałami
- Prosty piernik
- Ciasto ze śliwkami
- Kruche ciasteczka
- Babka majonezowa
- Kopiec kreta
- Murzynek
- Czerwone porzeczki – dlaczego warto je jeść?
- Placek (ciasto) na oleju
- Category: Desery
- Ciasteczka z jabłkami
- Manufaktura Czekolady
- Pierniki świąteczne
- Domowy jogurt
- Smażone plantany
- Biała polewa do ciast
- Szybkie wafle z masą makową
- Mrożona kawa z lodami
- Kruche ciasteczka na święta
- Chałwa – zdrowy smakołyk
- Jagodzianki
- Ciasteczka miętowe
- Rozetki – Prażynki
- Pieczone jabłka z cynamonem
- Blok czekoladowy
- Koktajl bananowy
- Bezy – jak zrobić ?
- Jabłka w cieście francuskim
- Ciasteczka owsiane z bananem
- Mufinki
- Ciasteczka maślane
- Faworki
- Truskawkowy deser z kaszą jaglaną
- Suflet czekoladowy
- Owocowy deser
- Pierniczki z witrażykami
- Domowy czekoladowy budyń
- Mus jabłkowy
- Banany w czekoladzie
- Ciasteczka owsiane z jabłkiem
- Mrożona kawa z lodami
- Ciasteczka walentynkowe z marmoladą
- Pączki
- Lody sprite z żelkami
- Faworki, chrust, chruściki
- Ciasto z owocami i czekoladą
- Kutia
- Chałwowa sonda i jej wyniki
- Lukier – szybki i prosty
- Jogurtowe placuszki z borówkami
- Dietetyczne ciasteczka owsiane z jabłkiem
- Zielony koktajl
- Bananowe ciasteczka owsiane
- Ananasy w cieście francuskim
- Kruche ciasteczka z makiem
- Chałwa – zdrowy smakołyk
- Ciasto francuskie Henglein
- Błyskawiczne pierogi z czekoladą
- Wafle z masą kakaową
- Kruche ciastka z makiem
- Kokosanki
- Kruche z makiem
- Marcepan
- Ciasteczka walentynkowe z ciasta francuskiego
- Walentynkowe ciasteczka
- Ciasto czekoladowe
- Błyskawiczne bezy
- Racuchy z jabłkiem i rabarbarem
- Smażone banany
- Category: Słone
- Zaskakujące połączenia smakowe: sprawdź popcorn z dodatkami!
- Category: Dania Obiadowe
- Przepis na leczo z kiełbasą i cukinią
- Surówka z czerwonej kapusty z majonezem na obiad
- Surówka z pora, marchewki i jabłka
- Zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Pieczona pierś z kurczaka z warzywami
- Racuchy z jabłkami
- Jak zrobić kaszankę na patelni? kaszanka z cebulą i jabłkiem – Przepisy
- Jak przyrządzić polędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym – przepis na!
- Knedle z truskawkami
- Kulebiak
- Dietetyczne placuszki z cukinii
- Schab ze śliwką
- Szparagi
- Puree z batatów
- Sałatka z dyni makaronowej
- Nuggetsy – pyszne i chrupiące
- Pieczone udka kurczaka
- Polędwiczka wieprzowa w sosie grzybowym
- Jak ugotować kukurydzę
- Młoda kapusta z koperkiem
- Ciasto na pizzę
- Fasolka po bretońsku
- Szpinak z jajkiem sadzonym
- Kaszanka z patelni
- Kotlety orzechowo-serowe
- Fasolka szparagowa w sosie pomidorowym
- Kotlety z cukinii
- Pierogi z kapustą i grzybami
- Wątróbka drobiowa
- Cukinia faszerowana
- Pieczone ziemniaki
- Karkówka w pieczarkach
- Zapiekanka makaronowa
- Zacierki do zupy
- Gulasz schabowy z warzywami
- Makaron ze szpinakiem
- Pizza z patelni
- Soczysty pieczony schab z ziołami
- Sałatka z kapusty pekińskiej
- Kotlety de volaille
- Pieczona golonka
- Pieczona biała kiełbasa
- Spaghetti bolognese
- Roladki drobiowe z pieczarkami
- Stripsy z kurczaka
- Cukinia faszerowana
- Jak ugotować kukurydzę
- Bitki z szynki w sosie pieczarkowym
- Pierogi koperkowe z warzywami
- Gotowana szynka
- Szparagi w sosie beszamelowym
- Krokiety ziemniaczane z mięsem
- Babka ziemniaczana
- Zapiekanka z bakłażanem
- Zacierki do zupy
- Rolada szpinakowa
- Koperkowe kopytka
- Zapiekanka z ryżem, pieczarkami i jajkami
- Naleśniki
- Jak zrobić krokiety?
- Jak zrobić klasyczne placki ziemniaczane?
- Pierogi z farszem bobowo-szpinakowym
- Kotlety ziemniaczane
- Pieczone golonki ze złotą skórką
- Zapiekanka z makaronem
- Kotlety z selera a’la schabowe
- Makaron z gęstym sosem pieczarkowym
- Kurczak pieczony na butelce z piwem
- Risotto z zielonym groszkiem
- Pieczone pałki kurczaka w jabłkach
- Kotlety orzechowo-serowe
- Jabłkowe placki z rodzynkami
- Zapiekanka z ciasta francuskiego
- Błyskawiczny gotowany schab
- Faszerowana cukinia
- Lekki obiad
- Kapusta z pieczarkami
- Kotleciki z bobu
- Szparagi
- Galaretka wieprzowa – przygotowana w multicookerze
- Golonka duszona w piwie, przygotowana w multicookerze
- Gulasz schabowy z warzywami
- Pieczona wołowina
- Pieczone polędwiczki
- Kieszonki drobiowe
- Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą
- Kotlety mielone z ryżem
- Ryż z pieczarkami a’la risotto
- Młoda kapusta z koperkiem
- Kopytka z truskawkami
- Przekąska z kaszy krakowskiej a’la polenta
- Bigos – jak zrobić?
- Kotlety schabowe
- Gulasz wołowy
- Kurczak w żółtym curry
- Szare kluski z serem i kapustą
- Pieczony boczek
- Spaghetti carbonara
- Żeberka w miodzie
- Leczo – przepis – jak zrobić ?
- Category: Dania z Multicookera
- Category: Mięsa i Wędliny
- Category: Ryby
- Category: Święta
- Category: Potrawy Świąteczne i Wigilijne
- Jak zrobić marcepan?
- Tatar ze śledzia
- Ozdoby świąteczne
- Świąteczna przekąska
- Dekoracje świąteczne – serwetka w kształcie choinki
- Jak zrobić pierniczki z witrażykami?
- Wigilijna ryba w galarecie
- Groch z kapustą
- Sałatka śledziowa
- Jak zrobić makowiec w kształcie gwiazdy?
- Domowa przyprawa do piernika
- Śledzie w pomidorach
- Święta Bożego Narodzenia
- Warstwowa sałatka śledziowa
- Category: Tłusty Czwartek
- Category: Walentynki
- Category: Wielkanoc
- Category: Potrawy Świąteczne i Wigilijne
- Category: Zdrowie
- Category: Leki z Kuchni
- Category: Przygotowanie warzyw i owoców
- Jak ugotować bób?
- Bataty – pataty – słodkie ziemniaki
- Seler korzeniowy
- Owoc pigwy – jak jeść, jak obrać, jak smakują
- Papaya – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Mrożone zioła
- Kiwi – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Jagody Goji
- Czarna rzepa
- Trawa cytrynowa (palczatka cytrynowa)
- Młody bób już w sklepach
- Owoce kaki – jak jeść, jak obrać, jak smakują
- Pomidory – samo zdrowie
- Kalarepa duszona w mleku z koperkiem
- Burak
- Boczniaki
- Dynia na Halloween
- Melon – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Cukinia (kabaczek)
- Tamarillo – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Gruszka Nashi – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Kumquat – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Ogórki kiszone, małosolne
- Marakuja – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Kalarepa pełna zdrowia
- Młoda marchewka zapiekana w miodzie ze świeżym oregano i majerankiem
- Cukinia – właściwości
- Awokado
- Mango – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Owoce kaki – jak jeść, jak obrać, jak smakują
- Physalis – jak jeść, jak obrać, jak smakuje
- Owoc granatu – jak jeść, jak obrać.
- Category: Teoria Zdrowego Odżywiania Się
- Category: Zdrowie na Talerzu
- Czym jest laboratorium spożywcze?
- Rozgrzewające posiłki – idealne na styczniowe wieczory!
- Pieczony łosoś z warzywami
- Gaspacho
- Dlaczego warto jeść czekoladę?
- Ogórki – właściwości
- Czy tłuszcz jest zawsze niezdrowy?
- Oscypki, gołki, redykołki, korbacze, a może bundz? Krótki przewodnik po góralskich serach
- Chłodnik litewski
- Miód Manuka
- Fasolka szparagowa – uwielbiam!
- Gotowanie na parze
- Rodzynki – czy warto je jeść?
- Glutaminian sodu – cichy zabójca
- Eliksir zdrowia na jesienne chłody
- Category: Zioła i przyprawy