Pyszne, delikatne, puszyste, mięciutkie i cudownie jagodowe 🙂 Polecam 🙂
Składniki:
1 szkl mąki
2 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 1/4 szkl jogurtu naturalnego
1 jajko
1 łyżka roztopionego masła
1/2 szkl jagód/borówek
Wykonanie:
W misce umieszczamy jogurt, jajko, cukier i mieszamy wszystko trzepaczką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy masło. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 – 20 minut. Następnie dodajemy jagody albo borówki i delikatnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Podajemy posypane cukrem pudrem.
Smacznego!!!