Cukinia w cieście
Przystawki

Cukinia w cieście

Doskonała przekąska lub dodatek do obiadu. 🙂 Łatwa w przygotowaniu i bardzo smaczna.

Składniki:

Porcja ciasta piwnego + 1/2 łyżeczki kurkumy

1 cukinia – umyta i pokrojona w półplasterki

Olej

Wykonanie:

Na patelni rozgrzewam sporą ilość oleju, ponieważ cukinie będę smażyć na głębokim oleju. Półplasterki cukinii zanurzam w cieście piwnym i wrzucam na rozgrzany olej. Uważajcie, aby nie dotknąć oleju – można się boleśnie oparzyć.

Smażę na złoto z obydwóch stron. Gotową cukinie przekładam na talerz wyłożony ręcznikiem papierowym, tak aby pozbyć się jak największej ilości tłuszczu.

Najlepiej smakuje na ciepło. Smacznego!!!

Znajdź więcej:  Domowy pasztet

Dodaj komentarz