Bezy – jak zrobić ?
Desery

Bezy – jak zrobić ?

Pyszny deser – szybki i łatwy w przygotowaniu. Polecam gorąco!!!

Składniki:

5 białek (150g)

300g cukru pudru

1 łyżka soku z cytryny

szczypta soli

Wykonanie:

Białka ubijam z solą na sztywną pianę. Następnie, nie przerywając ubijania, stopniowo dodaję cukier puder. Na samym końcu dodaję jeszcze sok z cytryny. Masa na bezy jest już gotowa.

Blaszkę wykładam papierem do pieczenia. Za pomocą szprycki, rękawa cukierniczego czy też zwykłej łyżki wykładam małe beziki na blaszkę. Następnie wszystko wstawiam do piekarnika na grzanego do 120 stopni i piekę około 30 – 40 minut. Wyłączam piekarnik i pozostawiam bezy w środku jeszcze przez jakieś 20 minut.

Smacznego!!!

Znajdź więcej:  Ciasto francuskie Henglein

Dodaj komentarz