Ananasy w cieście francuskim
Desery

Ananasy w cieście francuskim

Cześć! W dzisiejszym filmie pokażę Wam jak przygotować pyszny deser z wykorzystaniem ciasta francuskiego i ananasa. Deser jest bardzo prosty w wykonaniu, a wygląda przepięknie i doskonale smakuje.

Składniki:

1 arkusz ciasta francuskiego

puszka ananasa w plastrach

marmolada lub dżem (aby nie był zbyt płynny)

1 białko

odrobina cukru

Wykonanie:

Ananasy odsączam z zalewy i układam na papierowym ręczniku. Maksymalnie je osuszam.

Z ciasta francuskiego wycinam krążki, których średnica jest o 2 cm większa od średnicy krążków ananasa. Przekładam je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście układam plastry ananasa. W środku umieszczam łyżeczkę konfitury. Brzegi ciasta smaruję białkiem i posypuję cukrem.

Wkładam wszystko do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piekę 15 – 20 minut.

Smacznego!!!

Znajdź więcej:  Błyskawiczne bezy

Dodaj komentarz