Dania obiadowe

Roladki drobiowe z pieczarkami

Doskonały pomysł na obiad. Wykonanie proste, a efekt na prawdę bardzo smaczny.

Składniki:

4 podwójne filety

500g pieczarek

1

1 łyżka musztardy

1 szklanka bulionu

1 szklanka jogurtu

1 łyżeczka , sól, pieprz, oliwa

Wykonanie:

Mięso myjemy, osuszamy i delikatnie rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty – soląc i pieprząc z obydwóch stron. Cebulę szatkujemy, podsmażamy i dodajemy drobno pokrojone . Wszystko dusimy, a następnie pozostawiamy do przestygnięcia.

Płaty mięsa cienko smarujemy musztardą. Na każdym kładziemy porcję farszu, rolujemy i spinamy wykałaczką.

Rozgrzewamy oliwę na patelni i smażymy roladki do zrumienienia. Następnie wlewamy bulion i dusimy około 10 minut.

Wyjmujemy roladki, do bulionu wlewamy , przyprawiamy curry, solą i pieprzem. Gotujemy około 5 minut, aż zredukuje połowę swej objętości. Wkładamy do niego z powrotem roladki, podgrzewamy.

Smacznego!!!

Tak mnie znaleźli:

  • roladki drobiowe
  • Dominika

    Witam, przepis bardzo mi się podoba, zamierzam wypróbować, zastanawiam się tylko czy można dodać też szpinak oraz żółty ser, czy myśli Pani że nie będzie pasowało do pieczarek?
    Pozdrawiam
    Dominika