Dania obiadowe

Młoda kapustka z koperkiem

Bardzo lubię taką kapustkę. Nie dość, że smakuje wyśmienicie, to dodatkowo jest zdrowa i bardzo nisko kaloryczna.

Składniki:

2 nieduże kapusty

3 cebule dymki z grubym szczypiorem

2 pęczki koperku

1 pałka z kurczaka

sól, pieprz

Wykonanie:

Kapusty obieramy z wierzchnich liści, myjemy i następnie należy z nich wykroić głąby. Potem kapusty szatkujemy. Cebule i szczypior kroimy. Z koperku odrywamy piórka i drobno siekamy.

Do chłodnej wody w garnku wrzucamy nóżkę kurczaka i czekamy, aż się zagotuje. Następnie dodajemy kapustę, cebulę ze szczypiorkiem i . Gotujemy wszystko do miękkości i do zredukowania się płynu.

Młodą kapustkę, już na talerzu, możemy dodatkowo posypać świeżym koperkiem.

Smacznego!!!