Dania obiadowe

Młoda kapusta z koperkiem

Gdy pojawia się na straganach młoda kapustka, nie mogę się oprzeć, aby nie ugotować jej w domu. Oprócz tego, że jest na prawdę przepyszna, to do tego zdrowa i niskokaloryczna.

Składniki:

2 nieduże kapusty

3 cebule dymki z grubym szczypiorem

2 pęczki koperku

1 pałka kurczaka

sól i pieprz

Wykonanie:

Kapusty obieramy z wierzchnich liści, myjemy, wycinamy głąby i drobno szatkujemy. Szczypior i cebulę drobno kroimy. siekamy.

Do zimnej wody w garnku wkładamy nóżkę kurczaka. Gdy się zagotuje, dodaję kapustę, cebulę i koperek. Na małym ogniu gotuję, aż wszystko zmięknie, a płyn się zredukuje.

Wyjmuję mięso, doprawiam kapustkę do smaku.

Smacznego!!!

  • Łał! wygląda pysznie! jestem bardzo ciekawa jak smakuje!