Dania obiadowe

Kotlety z cukinii

Pyszne kotleciki z cukinii i pieczarek – polecam gorąco 🙂

Składniki:

1,5 cukinii

5-6 pieczarek

1 łyżka mąki

1 łyżeczka

1

1

, sól, pieprz, bułka tarta

Wykonanie:

Cukinię myjemy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o średnich oczkach. Przekładamy ją na sito, solimy i pozostawiamy na około 20 minut, tak aby puściła sok.

W tym czasie drobno kroimy cebulę, i koperek. Na łyżce oleju podsmażamy cebulę, dorzucamy i dusimy do miękkości.

Do odciśniętej i odsączonej cukinii dodajemy pieczarki z cebulką, curry, sól, pieprz, mąkę, koperek. Wbijamy też jajko.

Wszystko dobrze mieszamy i formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy je na łyżce oleju z obu stron na złoto – na małym ogniu.

Smacznego!!!

Tak mnie znaleźli:

  • kotlety z cukinii
  • KOTLETY Z CUKINI
  • kotleciki z cukinii
  • kotleciki z cukini
  • kotlety z cukinii i pieczarek
  • kotlet z cukinii
  • kotlety z cukinii tartej
  • kotlety z cukinii z pieczarkami
  • klopsy z cukini
  • kotlety z cukini przepis