Dania obiadowe

Kotlety schabowe

, ale troszkę inaczej. Moja córa lubi kotlety delikatne i mięciutkie i te właśnie takie są. Niezwykłej miękkości nabierają przez marynowanie ich w kefirze lub jogurcie naturalnym. Polecam bardzo!

Składniki:

600g kefiru lub jogurtu naturalnego

kotlety schabowe (ja miałam już rozbite)

ulubiona mieszanka ziół (tymianek, , papryka słodka, sól, pieprz)

1 + bułka tarta

Wykonanie:

Kotlety oprószam przyprawami z obu stron. wciskam w mięso za pomocą palcy, bo kotleciki są już cieniutko rozbite. Wkładam je do miski z kefirem tak, aby każdy kotlet był dokładnie kefirem pokryty. Wszystko wkładam do lodówki na 2-3 godziny. Następnie zanurzam je w jajku, obtaczam w bułeczce tartej i smażę na patelni na rozgrzanym oleju na złoto z obu stron.

Smacznego!!!

Tak mnie znaleźli:

  • kotlety schabowe inaczej
  • kotlety schabowe w jogurcie naturalnym
  • jak ugotować schabowego
  • kotlety schabowe moczone w kefirze
  • schabowe w jogurcie
  • schabowe anka
  • schab w jogurcie naturalnym
  • schab marynowany w kefirze
  • marynowanie schabu jogurcie
  • marunowanie schabu w kefirxe